Història de la ràdio

cropped-radiovitamenia1L’any 1981 va ser la data en que varem començar les emissions radiofòniques de Ràdio Vitamènia, emissora municipal de Santa Maria de Palautordera.

1981 Primeres emissions de Ràdio Vitamènia durant els dies de Festa Major, del 9 al 12 d’octubre. Instal·lacions improvisades al despatx dels senyor alcalde.

1982 Es repeteix l’experiència de l’any anterior, també durant la Festa Major, del 7 al 12 d’octubre. Aquesta vegada les emissions es fan des del local del grup “Gresca i Xerinola”.

1983 Ràdio Vitamènia ja és imprescindible a la Festa Major. S’emet del 3 al 10 d’octubre.

1984 La ràdio funciona durant total la setmana festiva, del 8 al 15 d’octubre, i trasllada la seva instal·lació a l’Esplai. Aquest mateix any es fa un exposició d’aparells de so antics.

1985 Emissions del 9 a l’11 d’octubre al Centre Cívic. Paral·lelament, es prepara un muntatge únic a Palau, que veurà la llum els dies 12 i 13 d’octubre, Televisió Vitamènia, al canal 40.

1986 Ràdio Vitamènia no emet.

1987 L’antena cau accidentalment durant la seva instal·lació sobre uns cables de la llum i mig poble queda a les fosques. Ràdio Vitamènia torna a emetre del 7 al 9 d’octubre. Es tornen a fer emissions experimentals de TV el s dies 10, 11, 12 i 18 , i fa servir en aquesta ocasió el canal 22.

1988 S’emet per la Festa Major d’Hivern Sant Proget, del 21 al 23 de gener. El mes d’agost l’Ajuntament acorda fer obres al Centre Cívic per ubica-hi les instal·lacions de la ràdio. Durant la Festa Major, del 4 al 10 d’octubre, Ràdio Vitamènia ja emet des dels nous estudis.

1989 Ràdio Vitamènia passa a ser emissora municipal. Emissions per la Festa Major d’Hivern Sant Proget També s’emet per primera vegada a l’abril, durant la Setmana Cultural  i, puntualment, el 28 de maig per transmetre des de Màlaga l’últim partit de la lliga d’Handbol entre el Palautordera i el Puleva. Durant la Festa Major del Remei, hi ha una programació del 4 al 12 d’octubre.

1990 Seguiment en directe de la cavalcada dels Reis, Programacions especials durant la Setmana Cultural amb diverses col·laboracions de Ràdio 4, de la O.N.C.E de R.N.E i del Institut de Ràdio i TV de R.T.V.E.

1991 Durant les Festes Major d’Hivern (St. Burget) canvia la connexió de suport, de Ràdio 4 a RAC 105. El mes de març comencen les emissions diàries, amb horari fix de 6 a 8 del vespre.

1992 La Direcció General de Telecomunicacions adjudica la freqüència definitiva de treball: el 91.5 de la FM. L’antena canvia de lloc i es col·loca a Can Bosch.

1993 Es posen en marxa les instal·lacions de Can Bosch.

1994 Al l’estiu, programa especial de col·laboració amb els serveis d’extinció dels incendis.

1995 Programa extraordinari de seguiment de les eleccions municipals. Durant la Festa Major es fa la primera Gimcana Radiofònica.

1996 XVè aniversari de Ràdio Vitamènia; gran celebració a l’envelat durant la Festa Major.

1997 Jordi Vilar, fundador de la ràdio, deixa el seu càrrec directiu el 24 de febrer, tot i que segueix col·laborant activament. L’1 d’abril Glòria Berbel comença la seva etapa de direcció, que s’allarga fins el 15 de juliol. A l’octubre, Teresa Solé és nomenada directora de Ràdio Vitamènia.

1998 Reestructuració de la programació. S’aconsegueix que aquesta sigui pròpia.

1999 Canvi d’ubicació del Centre Emissor per tal d’assolir una millor sintonització. RAC 105 es privatitza i Ràdio Vitamènia passa a connectar-se a Catalunya Cultura. A finals d’any es firma un conveni amb COM Ràdio per tal de tinir un adequat suport logístic.

2000 S’instal·la, el mes de gener, el sistema radiofònic informatitzat GDS.

2003 La direcció torna a canviar i, l’1 de juliol Àngel Salas col·laborador de la casa, s’incorpora a executar la tasca com a director/coordinador.

2011 L’1 de juliol de 2011 torna a dirigir i coordinar Ràdio Vitamènia Teresa Solé

2015 L’1 de febrer de 2015, gràcies a un conveni amb la Xarxa de la Comunicació Local, es posen en marxa els serveis informatius amb butlletins horaris des de les 10 del matí fins les 9 del vespre amb dos grans informatius a les 12 del migdia i les 7 de la tarda. Direcció de Jordi Purtí.

2017 Els col·laboradors de la ràdio municipal reben el Guardó Vitamènia, que atorga l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera amb un jurat format per les entitats i associacions culturals, socials i esportives del municipi que  consisteix en un reconeixement públic a persones, grups o entitats que, per la seva meritòria tasca s’ha distingit en pro del bé de la comunitat del poble.

2020 Canvia el Cap d’Informatius de la ràdio local i el novembre de 2020 ocupa el càrrec la periodista Judith Torner.

2021 Teresa Solé finalitza la seva etapa com a directora de Ràdio Vitamènia per jubilació al maig de 2021, després de molts anys vinculada a la nostra ràdio local. Entra Raul Garreta com a nou director de la ràdio. Octubre d’aquest any Ràdio Vitamènia compleix 40 anys. Al desembre la periodista Judith Torner agafa el rol de direcció de la ràdio i entra Ferran Figueras com a nou Cap d’Informatius.

Ràdio Vitamènia segueix amb il·lusió la tasca de fer ràdio de proximitat, oberta a les noves tecnologies, les noves idees i a les persones.

Volem donar les gràcies a totes les persones, col·laboradors i entitats que han participat  i participen en aquest projecte. Entre tots  han fet que Ràdio Vitamènia sigui una realitat a Palau.

RÀDIO VITAMÈNIA 91.5 FM

Tels: 938479627

radio@smpalautordera.cat

C/ Doctor Robert, 4

08460 Santa Maria de Palautordera (Barcelona)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s