Les nostres músiques dels últims 100 anys #201

201 GEORGIE DANN

El 14 de gener de 1940 va néixer a París el cantant francès Georgie Dann, molt popular a Espanya des de finals dels anys seixanta per les seves ‘cançons d’estiu’, temes sense pretensions amb ritmes ballables i tornades enganxoses.

Va néixer al si d’una família de músics i artistes, rebent formació musical a la seva infància. Va estudiar 8 anys al conservatori de París, convertint-se en un expert clarinetista, a més de tocar el saxo i l’acordió. Va començar a tocar jazz i va ser proclamat el músic més prometedor del gènere per la revista Jazz Hot. Va entrar al món pop de la mà de grups com Starways i Four Dreams i quan va conèixer el negoci a fons va crear el grup infantil Les Touistiis de Pariia, amb què va gravar alguns discos.

Amb tota aquesta experiència, va captar la fórmula de com fabricar un èxit i es

va convertir en un expert de la producció discogràfica. Quan el ball del ‘Casatschock’ (1969) va començar a fer furor a Europa, la seva versió va ser una de les més escoltades a França i Espanya. Va aparèixer per primera vegada a la televisió espanyola a finals dels anys seixanta i va decidir quedar-se. A partir d’aquí es va concentrar en allò que es va anomenar la ‘cançó de l’estiu’, subgènere que va iniciar Luis Aguilé uns anys abans i al qual es va dedicar amb insistència buscant sempre el tema i el ball de moda per a cada època estival, encertant en més d’una ocasió.

Descarregar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s