Pregó de la Festa Major de Sant Proget 2016

fmAdolf Oller i Agustí, nascut a Santa Maria de Palautordera l’any 1938, ha estat l’encarregat de fer el pregó de la festa Major de Sant Proget 2016. Antigament vinculat a entitats culturals com el grup de teatre de El Patronat, els Pastorets, la Colla de Gitanes, els Amics de la Dansa, o la Comissió de Reis així com a moltes altres iniciatives ciutadanes, ha estat testimoni dels canvis esdevinguts a Palau durant aquest darrers anys.
Per aquest motiu, bona part del seu pregó, acompanyat de fotografies antigues de Santa Maria de Palautordera, va ser un recull de records i vivències que ens va portar des de Can Balmes fins al carrer de la Creu, tot recordant, entre anècdotes i històries, com es vivia la Festa Major de Sant Proget ara ja fa uns quants anys.
En aquest sentit va explicar que antigament la vigília de la festa es portava la bandera a casa de l’administrador. Un any era a la plaça de la creu, un altre al carrer Major i un altre a la plaça Major.
Però segurament un dels moments més interessants va ser que va explicar perquè el sant de Santa Maria de Palautordera és Proget i no pas Burget. Un viatge a França en té la clau.


Descarregar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s