Les Cançons de la Meva Vida

Nueva imagen

Hola amics, aquest és ja el programa 27. I avui he tornat a convidar el Maurici Carrió, que ja va estar en aquest programa amb una selecció de musica country.
Avui ens ha preparat una selecció de musica suramericana, principalment argentina. El Maurici, els anys 70, era molt aficionat als pubs de Barcelona, el 120, el 2,40, La gabia de vidre, el Breston i Don Chufo. Aquesta pubs presentaven sovint actuacions de cantants suramericans.

El grup Los gauchos 4 cantaven a La gabia de vidre i més tard a Don Chufo. Aquest grup es va iniciar a Argentina amb el nom Los arribeños i eren cinc. Quan van recalar a Barcelona ja eren quatre. Veus boniques i ben empastades. Començarem avui amb La cancion del adios, composada per Horacio Guarani.

Cancion del adios. Los Gauchos 4

La segona cançó també és de Horacio Guarani i cantada per ell mateix. Horacio va neixer a Santa Fe, Argentina, es va afiliar al partit comuniste i es va haver d’exiliar. Escoltarem

Memorias de una vieja cancion. Horacio Guarani

Un mite dels anys seixanta era Facundo Cabral, nascut a La Plata, Buenos Aires, el 1937, i mort, assasinat, el 2011.
Tenia 9 anys quan es va escapar de casa per anar a veure Peron. Va lograr posar-se al costat del cotxe i Peron li va preguntar què volia i ell va dir, feina. Anys més tard va revelar que Eva va comentar : Al fin alguien pide trabajo y no caridad.
Molt espiritual, parlava sovint de Jesús i dels sants.
Escoltarem

No soy de aqui ni soy de alla. Facundo Cabral

Un altre mite, Jorge Cafrune, del 1937, mort atropellat en 1978. Accident o càstig per cantar cançons prohibides? Pensem que va agafar la dictadura de Videla i van ser temps molt durs pels que pensaven pel seu compte. La cançó que escoltarem era una de les censurades

Zamba de mi esperanza. Jorge Cafrune

El grup Los Chalchaleros, creat en 1948, es deia aixi per l’ocell cantor del sud d’Argentina. Es va disoldre el 2003. Van ser molt populars i van editar 50 discs. Una de les seves cançons més conegudes és

Sapo cancionero. Los Chalchaleros

Un dels més grans , Victor Jara, era xilè. Com tots sabeu el cop de Pinochet el va agafar a la universitat. El van detenir i el van dur a l’estadi de futbol, on el van torturar, li van trencar les mans , el van assassinar i el van trobar en un descampat amb 44 trets.
La cançó que escoltarem la dedica al Che Guevara

Comandante Che Guevara. Victor Jara

Alberto Cortez, un altre dels grans, encara en actiu, va neixer a La Pampa el 1940 i de molt jove va compondre cançons. Es va casar amb una belga i van viure uns anys a Madrid, on encara tenen casa.
El 1944 va fer una gira amb Facundo Cabral amb el lema “ Lo cortez no quita lo cabral”
La cançó que presentem és

Castillos en el aire. Alberto Cortez

Seguint amb la gira hem triat una cançó llarga, on comencen parlant de Déu i van filosofant sobre el que és millor o no tant.

Pobrecito mi patron. Cortez y Cabral

Tornarem a Jorge Cafrune cantant amb el nen Marito. Aquesta col•laboració era molt curiosa. Aquell nen tenia una veu molt peculiar i els dos hi posaven ritme i passió

El niño y el canario. Cafrune y Marito

I acabarem amb els Gauchos 4 cantant

Cuando un amigo se va. Los gauchos 4

Amics, hem arribat al final d’aquest programa. Amb el Maurici ja estem preparant noves cançons que hagin passat per les nostres vides i ens hagin deixat un record, una emprenta, una sensació.

A reveure.
Un Programa d’Enric Huguet a Ràdio Vitamènia 91.5 FM
Programa emès dimecres, 16 d’abril a les 9 del vespre. Repetició del programa el diumenge, 20 d’abril de 3 a 4 de la tarda

http://www.ivoox.com/les-cancons-meva-vida-16-04-2014_md_3027930_1.mp3″ Descarregar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s